Kuva: Tivoli Seiterä

Tapahtumat

Tällä sivulla saat lisätietoa aineettoman kulttuuriperinnön yleissopimukseen liittyvistä tapahtumista. Täältä löydät linkit myös seminaarien puheenvuorojen videotaltioinnit.

Living heritage in the Nordic countries

International Conference will gather together practitioners, NGOs and experts of living heritage from all Nordic and Baltic countries. Join us!

Luonnosta käsin

Mitä luonto merkitsee käsillä tekijöille ja taiteilijoille? Mikä on yhteisöllisyyden ja vapaaehtoistyön rooli? Luonnosta käsin -seminaarissa pureudutaan taiteilijoiden ja käsin tekijöiden luontosuhteeseen sekä käsityön merkitykseen niin tekijälleen kuin osana vapaaehtoistyötä.

Arvokas luonto

Minkälaista elävää perintöä liittyy luontoon? Miten elävää kulttuuriperintöä voidaan parhaiten vaalia, välittää eteenpäin ja myös uudistaa? Minkälaisia kohteita Suomen tai Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon voisi hakea? Minkälaisia arvoja ja ristipaineita luontoon liittyvään elävään perintöön sisältyy? Tule kuulolle ja keskustelemaan!

Karjalasta kajahtaa!

Mitä elävää perintöä on Etelä-Karjalassa? Mitä ja miten perinteitä voidaan parhaiten vaalia ja välittää eteenpäin? Minkälaisia kohteita Suomen tai Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloihin voisi hakea? Seminaarin järjestävät Museovirasto ja Etelä-Karjalan liitto.

Nostetta käsityöhön!

Miten käsityön potentiaali voidaan muuttaa kiinnostukseksi käsityöalan koulutusta kohtaan ja kohottaa käsityön arvostusta? Miten alalle työllistyy? Käsityöringin työpajassa pohditaan yksin ja yhdessä alan haasteita ja etsitään ratkaisuja.

Amengo Museum

Kansallismuseon täyttävät kauneimmat romanisävelmät ja -puvut sekä hevosmiesten tarinat. Tapahtuma juhlistaa samalla viikolla vietettävää kansainvälistä romanipäivää.

Näytä kaikki tapahtumat