Otsikko Ajankohtaista

Ajankohtaista

Tällä sivulla voit tutustua ajankohtaisiin uutisiin aineettoman kulttuuriperinnön yleissopimukseen liittyen.

Haku Elävän perinnön kansalliseen luetteloon 2019

Museovirasto avaa toista kertaa haun Elävän perinnön kansalliseen luetteloon 4.11-5.12.2019. Kansallinen luettelo täydentyy määräajoin. Ensimmäisellä kerroksella vuonna 2017 opetus- ja kulttuuriministeriö nimesi luetteloon 52 kohdetta.

Museoviraston avustushaku avattu

Avustukset aineettoman kulttuuriperinnön sopimuksen mukaisiin yhteistyö- ja kehittämishankkeisiin ovat haettavissa 18.10 mennessä.

Saunarinki perustettu

Suomen saunatoimijat perustivat 31.8 saunaringin, jonka tehtävänä on tiivistää saunayhteisön yhteistyötä ja edistää eri tavoin saunaperinteen elinvoimaisuutta.

Kysely toimenpideohjelmaan aineettomasta kulttuuriperinnöstä 2019-2022

Kerro meille ajatuksesi siitä, miten Unescon sopimusta pitäisi Suomessa toteuttaa 5.6.2019 mennessä.

Käsityön äärellä - keskustelukortit

Taitoliiton tuottamat käsityökortit ovat uudenlainen tapa tutustua käsityökulttuuriin. Kortit ovat syntyneet osana käsityöringin toimintaa.

Pohjoismainen verkkosivusto esittelee elävän perinnön vaalimisen hyviä käytäntöjä

Uusi pohjoismainen verkkosivusto esittelee hyviä elävän aineettoman kulttuuriperinnön vaalimisen käytäntöjä. Ensivaiheessa mukana on esimerkkejä Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Islannista ja sivusto täydentyy jatkuvasti. Sivusto on hyvä esimerkki siitä, millaista yhteistyötä ja näkyvyyttä Unescon aineettoman kulttuuriperinnön sopimus voi synnyttää.

Näytä kaikki artikkelit