Suomen romanien kansallispuvun tekemistä.

Ajankohtaista

Tällä sivulla voit tutustua ajankohtaisiin uutisiin aineettoman kulttuuriperinnön yleissopimukseen liittyen.

Museovirasto avasi avustushaun aineettoman kulttuuriperinnön hankkeisiin

Aineettoman kulttuuriperinnön hankeavustukset on tarkoitettu Unescon aineettoman kulttuuriperinnön sopimuksen mukaisiin yhteistyö- ja kehittämishankkeisiin. Hae 13.10 mennessä.

Wiki Loves Living Heritage – kuvakilpailu kutsuu kaikki mukaan tallentamaan elävää perintöä

Mikä elävä kulttuuriperintö on tärkeää sinulle? Mitä siirrät tai haluaisit siirtää tuleville sukupolville? Mitä perinteitä haluaisit tuoda myös muun Suomen ja maailman tietoisuuteen? Osana elävän perinnön teemavuotta järjestettävä Wiki Loves Living Heritage -valokuvakilpailu starttaa Eurooppa-päivänä 9.5 ja päättyy Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumaviikolla 10.9.

Uusi elävän perinnön korttisarja on julkaistu!

Mitä on elävä aineeton kulttuuriperintö tämän päivän Suomessa? Minkälaisia perinteisiä esimerkkejä meiltä löytyy käsityöhön, luontoon tai vaikkapa musiikkiin liittyen? Entä minkälaisia perinteitä Suomen monenlaisilla vähemmistöillä on? Museoviraston ja Suomen kulttuuriperintökasvatuksen seuran koostama elävän perinnön kuvakorttipakka johdattaa monenlaiset oppijat elävän perinnön äärelle.

Kansallisen luettelon vertaisarviointi on nyt avattu

Museovirasto avasi kolmannen kerran haun Elävän perinnön kansalliseen luetteloon. Hakemuksia saatiin runsaasti ja nyt eri alojen asiantuntijoilla on mahdollisuus kommentoida hakemuksia 4.4.2023 mennessä wikialustalla.

Elävän perinnön teemavuosi 2023

Tänä vuonna on monta hyvää syytä juhlistaa elävää perintöä! Euroopan kulttuuriympäristöpäivien vuoden 2023 teema on elävä perintö. Samalla juhlistetaan 20-vuotiasta Unescon sopimusta ja Suomen 10-vuotista taivalta aineettoman kulttuuriperinnön sopimuksen jäsenmaana.

"Wiki Loves Living Heritage" -kuvakampanja juhlistaa elävän perinnön teemavuotta

Elävän perinnön kansainvälinen kampanja ”Wiki Loves Living Heritage” juhlistaa elävää perintöä ja kutsuu kaikki tekemään perinteitä näkyväksi kuvien kautta. Suomessa kampanjaa toteutetaan valokuvakilpailulla, joka starttaa Eurooppa-päivänä 9.5 ja päättyy Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumaviikolla 10.9.

Näytä kaikki artikkelit