Suomen romanien kansallispuvun tekemistä.

Ajankohtaista

Tällä sivulla voit tutustua ajankohtaisiin uutisiin aineettoman kulttuuriperinnön yleissopimukseen liittyen.

Limisaumaveneperinnerinki

Limisaumaveneperinteen ympärille on syntynyt aktiivista yhteistyötä Unescon hakemuksen myötä.

Elävä perintö ja kestävän kehityksen kompassi

Mitä kestävä kehitys tarkoittaa käytännössä? Miten se voidaan ottaa paremmin huomioon työssä elävien perinteiden kanssa? Lataa tästä maailmanmaineeseen noussut työkalumme - se on käännetty jo 15 kielelle!

Raportti Suomen ensimmäisten kohde-esitysten hakuprosesseista Unescon luetteloihin julkistettu

Museoviraston raportissa käydään läpi saunaperinteen, kaustislaisen viulunsoiton ja limisaumaveneperinteen hakuprosesseja. Samalla se toimii työkaluna hausta kiinnostuneille tahoille.

Saunaperinne Suomesta valittiin Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon

Suomen ensimmäinen kohde Unescon Ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luettelossa on saunaperinne. Suomi allekirjoitti Unescon yleissopimuksen aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta vuonna 2013. Museovirasto vastaa sopimuksen toimeenpanosta Suomessa.

Vastaa murrekyselyyn: Elävätkö murteet?

Murteet ovat keskeinen osa tämän päivän suullista perinnettä. Perinteisten murteiden on ennustettu vähitellen katoavan, mutta näin ei ole käynyt. Murteiden arvostus on jopa noussut, ja murteita käytetään monissa tilanteissa identiteetin korostamiseksi. Murteet kiinnostavat ja murteita puhutaan nykyään avoimemmin.

Inspiraatiokortit museoille

Mitä elävän perinnön työ tarkoittaa museoissa? Miten tehdä yhä tiiviimpää yhteistyötä yhteisöjen kanssa? Uusi inspiraatiokorttipakka tarjoaa 40 esimerkkiä Suomen museoista.

Näytä kaikki artikkelit