Vanha Rauma. Jussi Hellsten/ Visit Finland. Puutaloja kapealla kujalla.

Maakuntakiertue: Kulttuuriperintö ja kestävä matkailu

Museoviraston väki kiertää kevään 2024 ajan eri maakunnissa keskustelemassa kulttuuriperintöalan kansainvälisistä ohjelmista ja sopimuksista sekä siitä, mitä mahdollisuuksia ne voivat tarjota matkailu- ja kulttuuriperintöalan yhteiselle kehittämiselle.

Museovirasto koordinoi useita kulttuuriperintöalan kansainvälisiä sopimuksia, aloitteita ja ohjelmia, joilla on myös matkailullista potentiaalia:

Kiertueen tavoitteena on kertoa Museoviraston koordinoimien kulttuuriperintöalan sopimusten, aloitteiden ja ohjelmien mahdollisuuksista kulttuuriperintökohteille ja tuoda tietoon, minkälaista tukea ja intoa ne voivat antaa kulttuuriperinnön vaalimiseen ja näkyväksi tekemiseen sekä kestävän kulttuurimatkailun kehittämiseen. Tavoitteena on myös tunnistaa maakunnan kulttuuriperinnön vahvuuksia.

Tilaisuuden kohderyhmänä ovat maakuntien kulttuuri- ja kulttuuriperintötoimijat (esim. museot, kotiseututoimijat, yhdistykset), kuntien edustajat, matkailutoimijat ja alueelliset Visit-organisaatiot sekä rahoittajat.

Etelä-Karjala, Rautjärvi 4.4.
Päijä-Häme, Lahti 10.4
Pohjois-Savo, Kuopio 6.5
Etelä-Pohjanmaa, Seinäjoki 6.6.2024
Pohjois-Pohjanmaa, livieska 7.6.2024
Satakunta, Pori 17.9.2024

Lista täydentyy kevään aikana.

Lisätietoja

Anni Alho, 0295 33 6443, anni.alho@museovirasto.fi
Leena Marsio, 0295 33 6017, leena.marsio@museovirasto.fi

Tapahtuman osoite