Oppimateriaalisivuston etusivu

Oppimateriaalisivusto kouluille avattu

Mitä on elävä perintö? Millaista elävää perintöä Suomessa tai muissa maissa on? Miten perinteet muuttuvat? Uudelle nettisivustolle on koottu koulujen käyttöön oppimateriaalipaketti, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia käsitellä teemaa eri-ikäisten parissa. Sivuston on toteuttanut Museovirasto yhteistyössä Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran kanssa ja on julkaistu suomeksi ja ruotsiksi.

Tammikuu 15.1.2018

Mitä on elävä perintö? Millaista elävää perintöä Suomessa tai muissa maissa on? Miten perinteet muuttuvat? Uudelle nettisivustolle on koottu koulujen käyttöön oppimateriaalipaketti, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia käsitellä teemaa eri-ikäisten parissa.

Pelaa Kahoot-peliä kännykällä, tallenna sivustolle nuorten omat kuvat aiheesta, tutustu elävä perinnön ilmiöihin meillä tai muualla videoiden, kuvien ja tekstien kautta. Tehtävä- ja kuvapaketit tarjoavat monipuolisesti sovellettavia tehtäviä eri oppiaineiden opetukseen. Sivuston avulla voi toteuttaa tunnin vuorovaikutteisen sukelluksen elävän perinnön maailmaan tai järjestää vaikka
kokonaisen ilmiöviikon.

Tänä vuonna kulttuuriperinnöllä on erityistä painoarvoa, kun vietämme Euroopan Unionin Kulttuuriperinnön teemavuotta 2018. Täältä löytyy oppimateriaali, jonka avulla haluamme tuoda Euroopan maiden aineetonta kulttuuriperintöä lähemmäs lapsia ja nuoria.

Materiaalia on tarjolla runsaasti. Elävän perinnön wikiluettelon 140 suomalaisen esimerkin lisäksi voi hypätä kansainväliselle tasolle ja perehtyä Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloissa oleviin kohteisiin. Kielten opetuksessa voit hyödyntää eri maiden kansallisia luetteloita. Lisäksi Elävän perinnön YouTube-kanavalla on yli sata puheenvuoroa aiheesta.

Sivuston avulla on tarkoitus aktivoida lapsia ja nuoria pohtimaan omaa elävää perintöään ja jakamaan sitä videoina ja kuvina. Myös Elävän perinnön wikiluetteloon toivotaan kirjoituksia lapsilta ja nuorilta. Näihin talkoisiin toivotetaan tervetulleeksi kaikki Suomen koulut – tehdään yhdessä näkyväksi moninaisen Suomen elävää perintöä!

Sivuston on toteuttanut Museovirasto yhteistyössä Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran kanssa ja se liittyy Unescon yleissopimukseen aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta. Sivusto on julkaistu suomeksi ja ruotsiksi.

Oppimateriaalisivusto http://opi.aineetonkulttuuriperinto.fi/fi/

Lisätietoja:

Leena Marsio, erikoisasiantuntija, Museovirasto, leena.marsio@museovirasto.fi +358 29533 6017

Ira Vihreälehto, erityisasiantuntija, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ry, ira.vihrealehto@kulttuuriperintokasvatus.fi +358 50 3381743