LIVIND Webinar1 kollaasi web1

LIVIND-hankkeen avauswebinaari

LIVIND-hankkeen avauswebinaari pidettiin marraskuun 2021 viimeisenä maanantaina. Yhteensä noin sata henkeä osallistui tilaisuuteen kuulemaan hankkeesta ja myös keskustelemaan itse elävän perinnön ja kestävän kehityksen suhteesta. Tutustu ohjelmaan ja katso webinaarin tallennevideo!

Avauswebinaarissa esiteltiin aluksi LIVIND-hankkeen taustoja, sisältöjä ja tavoitteita, minkä jälkeen kuultiin professori Kristin Kuutman alustus elävän perinnön ja kestävän kehityksen välisistä kytköksistä. Hankekumppani eri puolilta Pohjois-Eurooppaa avasivat käytännön esimerkkien avulla näkökulmia kestävän kehityksen eri teemoihin: ekologisesta, kulttuurisesta, taloudellisesta ja sosiaalisesta kestävyydestä. Webinaarin jälkimmäisessä osiossa osallistujat keskustelivat pienryhmissä mainituista teemoista ja koostivat muistiinpanoja Padlet-alustalle.

Lisää LIVIND-webinaareja ja työpajoja on luvassa vuoden 2022 aikana! Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia. Tervetulleita ovat elävän perinnön eri toimijat, kuten perinteiden harjoittajat, järjestöjen ja yhdistysten toimijat, museoammattilaiset, kouluttajat ja kasvattajat, taiteilijat, tutkijat, yrittäjät, aktivistit, viranomaiset ja kehittäjät ynnä muut. Toivomme siis monipuolista osallistujajoukkoa elävän perinnön eri aloilta, esimerkiksi kädentaidoista, luontoon liittyvistä tietotaidoista, perinneruoista, suullisesta perinteestä ja juhlaperinteistä.

Avauswebinaari tallennettiin, ja voit katsoa ja kuunnella videon alta (englanniksi). Videossa on myös tekstitys englanniksi (tarvittaessa muokkaa subtitles-asetuksia ratas-kuvakkeen alta).

Webinaarin ohjelma

14:00–14:10

Avaus, Leena Marsio and Elisa Kraatari, Museovirasto

14:10–14:25

Living heritage and sustainable development interlinked – what does it mean? Prof. Kristin Kuutma, University of Tartu, Institute of Cultural Research, The UNESCO Chair on Applied Studies of Intangible Cultural Heritage, Estonia

14:25–15:25

A look into the four aspects of sustainable development and their link to living heritage

14:25–14:40​

Ecological sustainability and knowledge on nature, Aslak Holmberg, Saamelaisneuvosto

14:40–14:55​

Cultural sustainability and performing arts, Annbjørg Lien, Setesdalsfolk -hanke, Agder County Municipality, Norja

14:55–15:10​

Economic sustainability and the living heritage of crafts, Eva Leemet, Creative Estonia, Viro

15:10–15:25

Social sustainability and education on living heritage, Amudena​ Rutkowska, Puolan kansallinen kulttuuriperintöinstituutti, Puola

15:25–15:35​

Tauko

15:35–16:30

Työpajat pienryhmissä

16:30–16:50

Työpajatyöskentelyn purku

16:50–17:00

Webinaari päättyy


Tapahtuman osoite