LIVIND webinaari Suomi

LIVIND – elävä perintö ja kestävä kehitys

Miten elävä kulttuuriperintö ja kestävä kehitys linkittyvät toisiinsa? Minkälaisia toimintatapoja alan toimijat ovat kehittäneet? Mitä juuri minä voin omassa työssäni tehdä enemmän? Ilmoittaudu mukaan webinaariin 9. maaliskuuta ja työpajaan 16. maaliskuuta 2022.

Webinaari ja työpaja


Webinaari, ke 9. 3. 2022 klo 13.00-15.30

Tule mukaan Museoviraston kansainväliseen LIVIND-hankkeeseen oppimaan ja jakamaan omaa osaamistasi! Webinaarissa 9. maaliskuuta kuulet lisää hankkeesta ja siitä, miten juuri sinä voit osallistua. Asiantuntijapuheenvuoroissa kuulet tarkemmin, miten YK:n Agenda 2030 ja kestävän kehityksen tavoitteet linkittyvät elävän perinnön työhön. Lisäksi opit lisää siitä, miten kotiseutuyhdistykset, luontoalan ja käsityökentän toimijat edistävät kestävää kehitystä työssään. Webinaarissa julkistetaan Museoviraston ja Visit Finlandin opas elävän perinnön vastuulliseen matkailulliseen tuotteistamiseen. Päivän ohjelmassa mukana on myös hurmaava Puhti Duo.

Webinaari on samalla yksi Euroopan kulttuuriympäristöpäivät -tapahtumista (European Heritage Days, EHD), joissa vuoden teemana on Kestävä perintö.

Työpaja, ke 16. 3. 2022 klo 14.00-16.00

Samalla voit ilmoittautua mukaan työpajaan 16. maaliskuuta, jossa sukelletaan syvemmälle kestävän kehityksen tematiikkaan aineettoman kulttuuriperinnön näkökulmasta. LIVIND Howspace-alustalla pääset opiskelemaan lisää kestävän kehityksen teemoista, jakamaan kokemuksia muiden toimijoiden kanssa ja keskustelemaan sinua kiinnostavista teemoista.

Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. Webinaarin 9. maaliskuuta kieli on suomi ja se järjestetään Teams-alustalla. Myös työpajan 16. maaliskuuta kieli on suomi, mutta Howspace-alustalla työskentely tapahtuu englanniksi.

Tulossa lisää avoimia, kansainvälisiä tapahtumia

Vuoden 2022 aikana hankkeen myötä on luvassa useiden englanninkielisten webinaarien ja työpajojen sarja. Tarjolla on siis hieno mahdollisuus oppia lisää kestävästä kehityksestä, kasvattaa kansainvälistä verkostoaan ja tuoda myös teidän tekemäänne työtä esiin.

Tapahtumat on tarkoitettu perinteen harjoittajille, kulttuurialan toimijoille, järjestöille, museoväelle, tutkijoille, taiteilijoille, yrittäjille ja kaikille asiasta kiinnostuneille! Toivomme saavamme koolle laajan joukon ihmisiä, jotka työskentelevät elävän perinnön eri alojen parissa: käsityöt, esittävät taiteet, luontoon liittyvät perinteet, suullinen perintö, juhlat, ruoka jne.

Ilmoittaudu mukaan 4.3.2022 mennessä!
Lähetämme osallistumislinkin ilmoittautuneille.

OHJELMA

13.00 Tervetuloa kestävään tulevaisuuteen! Leena Marsio, Museovirasto
13.05 LIVIND-hanke – elävä perintö ja kestävä kehitys Pohjois-Euroopassa, Elisa Kraatari, Museovirasto
13.20 Kulttuurisesti kestävä kehitys ja Agenda2030, Antti Huntus, Taiteen edistämiskeskus
13.35 Yhteinen polku – Opas elävän perinnön vastuulliseen matkailulliseen tuotteistamiseen, Susanna Markkola, Visit Finland
13.50 Puhti Duo - hurmaavat Anne-Mari Kivimäki ja Reetta Iles
14.00 Kahvitauko
14.10 Perinnetaitoja, ilmastokampanjoita ja energiapihiyttä – yhdistykset kestävän kotiseututyön asialla, Marika Punamäki, Suomen Kotiseutuliitto
14.20 Monialainen kestävyys. Museoviraston Elisa Kraatarin jututettavina Reetta Karhunkorva Lusto - Suomen Metsämuseosta ja Kikka Jelisejeff Taitoliitosta
14.50 Jakautuminen pienryhmiin
15.20 Yhteenveto
15.30 Webinaari päättyy

Lisätietoja
Elisa Kraatari, projektikoordinaattori, elisa.kraatari@museovirasto.fi, p. +358 295 33 6075
Leena Marsio, erikoisasiantuntija, leena.marsio@museovirasto.fi, p. +358 295 336 017

Webinaarin diat

LIVIND - Elävä perintö ja kestävä kehitys -webinaari

Kultturiymparistopaivat logo Livind website

Tapahtuman osoite