Leena Marsio puhumassa Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla.

Elävän perinnön klinikat

Miten rekilaulut voivat? Kuka soittaa enää sarvea? Miltä kanteleensoiton tulevaisuus näyttää? Tule hakemaan klinikalta vauhtia juuri sinun edustamasi tai harjoittamasi perinteen suojeluun!

Elävän perinnön klinikka on Museoviraston sekä kansantanssin ja kansanmusiikin ringin muotoilema konsepti, jonka avulla etsitään konkreettisia keinoja elävien perinteiden suojeluun. Työskentely pohjautuu Unescon kehittämiin koulutusmateriaaleihin, joita käytetään yli 70 maassa. Klinikoita on järjestetty Kaustisen Kansanmusiikkijuhlilla, Pispalan Sottiisissa Tampereella ja Samuelin Poloneesissa Oulussa.

Klinikalla otetaan tunnin tehokäsittelyyn osallistujien toiveesta kansantanssin muotoja ja pohditaan alan toimijoiden kanssa pienryhmissä mitä perinteen tulevaisuus näyttää, mitä uhkia siihen liittyy ja miten tulevaisuus saataisiin näyttämään valoisammalta. Klinikan osallistujat saavat mukaansa tukun askeleen pidemmälle jalostettuja kehittämisajatuksia ja samalla laitetaan liikkeelle kansallista näkyvyyttä tarjoavia artikkeleita Elävän perinnön wikiluetteloon.


Klinikat kehitettiin liittyen teemavuoteen "Kaikilla mausteilla - elävät perinteet kansanmusiikissa ja kansantanssissa", jonka taustalla on Kansanmusiikin ja Kansantanssin edistämiskeskus (KEK). KEK koordinoi alaan liittyvä elävän perinnön rinkiä, jossa on mukana 20 alan organisaatiota.

Elävän perinnön klinikalle ovat tervetulleita alan ammattilaiset, harrastajat, tutkijat ja järjestöjen edustajat. Klinikoita on mahdollista soveltaa millä vain elävän perinnön alalla ja erilaisissa tapahtumissa. Ota rohkeasti yhteyttä!

Lisätiedot

Leena Marsio, erikoisasiantuntija, Museovirasto, leena.marsio(at)museovirasto.fi, p. 0295 33 6017

Tapahtuman osoite

Kansantaiteenkeskus, Jyväskyläntie 3, Kaustinen