WLLH23

"Wiki Loves Living Heritage" -kuvakampanja juhlistaa elävän perinnön teemavuotta

Elävän perinnön kansainvälinen kampanja ”Wiki Loves Living Heritage” juhlistaa elävää perintöä ja kutsuu kaikki tekemään perinteitä näkyväksi kuvien kautta. Suomessa kampanjaa toteutetaan valokuvakilpailulla, joka starttaa Eurooppa-päivänä 9.5 ja päättyy Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumaviikolla 10.9.

Kampanja on osa elävän perinnön teemavuotta, joka juhlistaa Unescon aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisen yleissopimuksen 20-vuotista taivalta sekä Euroopan kulttuuriympäristöpäivien Elävä perintö-teemaa.

Elävä perintö sisältää käytäntöjä, tietoja ja taitoja, joita on siirretty sukupolvelta toiselle, ja jotka ovat edelleen arvokkaita ja käytössä. Siihen kuuluvat esimerkiksi erilaiset juhlat, esittävät taiteet, käsityötaidot, suulliset perinteet, luontoon liittyvä tietotaito ja ruokaperinteet.

Suomessa Elävän perinnön wikiluettelosta löytyy jo yli 240 perinnettä, joista Unescon luetteloon on nimetty saunaperinne, kaustislainen viulunsoitto ja pohjoismainen limisaumaveneperinne. Elävä perintö ei kuitenkaan tarkoita vain luetteloihin lisättyjä perinteitä, vaan juhlittavaa on paljon enemmän!

Mikä elävä kulttuuriperintö on tärkeää sinulle? Mitä siirrät tai haluaisit siirtää tuleville sukupolville? Mitä perinteitä haluaisit tuoda myös muun Suomen ja maailman tietoisuuteen? Liity mukaan tallentamaan ja jakamaan sinulle merkityksellistä elävää perintöä!

Elävän perinnön kuvakampanja ”Wiki Loves Living Heritage” starttaa Suomessa 9.5 Eurooppa-päivänä
. Valokuvia maailmanlaajuiseen kampanjaan voit tallentaa koko vuoden aikana. Kuvakilpailuun Suomessa osallistuvat kuvat, jotka on tallennettu viimeistään 10.9.2023.

Suomen ehdokkaista parhaat elävän perinnön vaalimiseen keskittyvät kuvat osallistuvat Euroopan laajuiseen kuvakilpailuun, jonka tuloksista kuullaan lokakuussa 2023.

Pysy kuulolla saadaksesi lisää uutisia kampanjasta!

Lisätietoa: Leena Marsio leena.marsio(at)museovirasto.fi +358 29533 6017