WLLH23

Kansainvälinen "Wiki Loves Living Heritage" -kampanja juhlistaa aineetonta kulttuuriperintöä vuonna 2023

Elävän perinnön kuvakampanja ”Wiki Loves Living Heritage” juhlistaa elävää perintöä ja kutsuu perinteiden ystävät tekemään näkyväksi perinteitä kuvien kautta. Kampanjan järjestävät Museovirasto ja Wikimedia Suomi yhteistyössä Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ja Suomen Kotiseutuliiton kanssa.

Kampanja on osa elävän perinnön teemavuotta, joka juhlistaa Unescon aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisen yleissopimuksen 20-vuotista taivalta sekä Euroopan kulttuuriympäristöpäivien Elävä perintö-teemaa. Elävä perintö sisältää käytäntöjä, tietoja ja taitoja, joita on siirretty sukupolvelta toiselle, ja jotka ovat edelleen arvokkaita ja käytössä. Siihen kuuluvat esimerkiksi erilaiset juhlat, esittävät taiteet, käsityötaidot, suulliset perinteet, luontoon liittyvä tietotaito ja ruokaperinteet.

Suomessa Elävän perinnön wikiluettelosta löytyy jo yli 200 perinnettä, joista Unescon luetteloon on nimetty saunaperinne, kaustislainen viulunsoitto ja pohjoismainen limisaumaveneperinne. Elävä perintö ei kuitenkaan tarkoita vain luetteloihin lisättyjä perinteitä, vaan juhlittavaa on paljon enemmän!

Mikä elävä kulttuuriperintö on tärkeää sinulle? Mitä siirrät tai haluaisit siirtää tuleville sukupolville? Mitä perinteitä haluaisit tuoda myös muun Suomen ja maailman tietoisuuteen? Liity mukaan tallentamaan ja jakamaan sinulle merkityksellistä elävää perintöä!

Elävän perinnön kuvakampanja ”Wiki Loves Living Heritage” starttaa Suomessa 9.5 Eurooppa-päivänä
. Valokuvia maailmanlaajuiseen kampanjaan voit tallentaa koko vuoden aikana. Kuvakilpailuun Suomessa osallistuvat kuvat, jotka on tallennettu viimeistään 15.8.2023.

Pysy kuulolla saadaksesi lisää uutisia kampanjasta!

Lisätietoa: Leena Marsio leena.marsio(at)museovirasto.fi +358 29533 6017