Piirroskuva lapsista onkimassa pussista, jossa lukee ”aineeton kulttuuriperintö”.

Kysely toimenpideohjelmaan aineettomasta kulttuuriperinnöstä 2019-2022

Kerro meille ajatuksesi siitä, miten Unescon sopimusta pitäisi Suomessa toteuttaa 5.6.2019 mennessä.

Suomi ratifioi Unescon yleissopimuksen aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta vuonna 2013. Museovirasto koordinoi työtä kansallisesti.

Museovirasto ja aineettoman kulttuuriperinnön asiantuntijaryhmä työstävät parhaillaan aineettoman kulttuuriperinnön toimenpideohjelmaa vuosille 2019–2022. Kokoamme toimeenpanon tueksi tietoa aineettoman kulttuuriperinnön toiminnasta ja kartoitamme näkemyksiänne ja tarpeitanne. Museovirastossa käytämme tätä aineistoa tukena työssä, jossa kevään aikana laadimme tulevan nelivuotisohjelman.

Tällä kyselyllä pyrimme tavoittamaan Suomessa toimivien kansalaisjärjestöjen, instituuttien ja muiden tahojen aineettomaan kulttuuriperintöön liittyvää työtä ja verkostoja. Toivomme, että välität viestiä eteenpäin omassa verkostossasi ja yhteisössäsi kaikille sopiviksi katsomillesi tahoille. Kyselyyn on mahdollista vastata myös anonyymisti. Tuloksista tiedotetaan niin, että vastaajien henkilöllisyyttä ei voida tunnistaa.

Lisätietoa aineettomasta kulttuuriperinnöstä, Unescon sopimuksesta ja siihen liittyvästä työstä löydät Museoviraston sivuilta www.aineetonkulttuuriperinto.fi, Elävän perinnön wikiluettelosta https://wiki.aineetonkulttuuriperinto.fi/ sekä oppimateriaalisivustolta http://opi.aineetonkulttuuriperinto.fi/fi/ . Lisätietoa Unescon työstä tämän sopimuksen parissa löytyy sivulta https://ich.unesco.org/ .

Kyselylinkki on kaikille vastaajille sama. Kysely tulee täyttää kerralla, eli sitä ei voi tallentaa kesken vastaamisen. Voit tutustua kysymyksiin linkistä etukäteen. Du kan också svara på svenska. You can also respond in English.

Linkki suomenkieliseen kyselyyn https://www.webropolsurveys.com/S/38E30F8DEB535257.par

Lisätietoja kyselystä voit kysyä Museoviraston erikoisasiantuntijalta leena.marsio@museovirasto.fi puh. 029533 6017

Toivomme vastaustasi 5.6.2019 mennessä.

Vastauksesi on meille erittäin arvokas. Kiitos yhteistyöstä!