Aineeton kulttuuriperintö På svenska | In English

1 Nyppyrit2 Siirtolapuutarha3 Tango4 Veneilijy5 Vappu6 Wanhat7 Tyyhevonen



Facebook-logo

YouTube-logo

OPI
 



Elävän perinnön ringit


Keskeinen työkalu sopimuksen toteuttamisessa Suomessa ovat elävän perinnön ringit. Rinki toimii risteyskohtana, jossa kunkin alan perinteen harjoittamisesta, siirtämisestä, koulutuksesta, tutkimuksesta, dokumentoinnista ja tallentamisesta vastaavat toimijat voivat kohdata. Se voi mm. herätellä kansallista keskustelua, järjestää seminaareja ja tapahtumia sekä luoda uusia kumppanuuksia ja hankkeita. Sillä on myös roolinsa aineettoman kulttuuriperinnön kansallisessa luetteloinnissa.

Ringeille muotoillaan yhtenäinen toimintamalli, jota on mahdollista soveltaa eri osa-alueilla, isommissa tai pienemmissä yhteisöissä. Tämän työkalun avulla innostetaan yhteisöjä toimimaan elävän perinnön vaalimisen puolesta.

Tähän mennessä on perustettu käsityörinkiluontorinkikansanmusiikin ja -tanssin rinki sekä suullisen perinteen rinki viemään Unescon sopimuksen toimeenpanoa eteenpäin omilla toimialoillaan.Tämän lisäksi tuetaan mahdollisuuksien mukaan muita oma-aloitteisesti syntyviä ala- tai ryhmäkohtaisia rinkejä.


 
Museovirasto logo fi