Aineeton kulttuuriperintö På svenska | In English

1 Nyppyrit2 Siirtolapuutarha3 Tango4 Veneilijy5 Vappu6 Wanhat7 TyyhevonenFacebook-logo

YouTube-logo
 Tähän avautuu lähiviikkoina kouluille suunnattu sivusto aineettomasta elävästä kulttuuriperinnöstä. Tästä pääset jo alkuun!


Museoviraston koostamalla sivustolla voit tutustua elävään aineettomaan kulttuuriperintöön. Sivuille on koottu peruskoulujen ja lukioiden käyttöön oppimateriaalipaketti, josta voi toteuttaa tunnin vuorovaikutteisen sukelluksen elävän perinnön maailmaan tai järjestää vaikka kokonaisen ilmiöviikon.

Materiaalia löytyy: wikiluettelon 120 esimerkin lisäksi voi hypätä 

kansainväliselle tasolle ja perehtyä tekstien, kuvien ja videoiden kautta Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloissa oleviin kohteisiin. Lisäksi Elävä perintö Youtube -kanavalla on yli sata puheenvuoroa aiheesta. Alan asiantuntijat puhuvat niin saamelaisten perinteisestä tiedosta, Satakunnan rannikkokalastuksesta, sirkuskulttuurista kuin maahanmuuttajien vaalimista perinteistäkin.

Ajatuksena on aktivoida lapsia ja nuoria pohtimaan omaa elävää perintöään ja myös jakamaan sitä Museoviraston verkkoalustalla videoiden ja kuvien muodossa. Mitä on elävä perintö? Mitä sinä olet perinyt? Keneltä? Mitä haluat siirtää eteenpäin? Millaista elävää perintöä Suomessa on? Miten perinteet muuttuvat?

Myös elävän perinnön wikiluetteloon toivotaan kirjoituksia lapsilta ja nuorilta. Näihin talkoisiin toivotetaan tervetulleeksi kaikki Suomen koulut! Tehdään yhdessä näkyväksi moninaisen Suomen elävää perintöä.


Tästä voi ladata elävän perinnön tehtäväpaketin ja ppt-esityksen aiheesta. Lisäksi voit käyttää keskustelun tukena kuvapakettia (A ja B).  


Tule pian takaisin! Tai ota yhteyttä leena.marsio(at)museovirasto.fi

 Mv logo fi rgb lores